Zajednički nastup na izborima 2018.godine, te analiza stanja na području općine Velika Kladuša  i Unsko-sanskog kantona

29.09.2018.

Zajednički nastup na izborima 2018.godine, te analiza stanja na području općine Velika Kladuša i Unsko-sanskog kantona

Dana 29.09. 2018. godine u prostorijama ureda DNZ BiH-Krajiške stranke je održana press konferencija na temu:

 „ Zajednički nastup na izborima 2018.godine, te analiza stanja na području općine Velika Kladuša  i Unsko-sanskog kantona“

Ujedno je iskorištena prilika da se i zvanično potpiše Sporazum o zajedničkom nastupu DNZ BiH - Krajiške stranke i Kladuške stranke privrednog prosperiteta(KSPP-a). Potpisnici sporazuma su gdin Admil Mulalić, Predsjednik DNZ BiH - Krajiške stranke i gdin Ibrahim Kajtezović, Predsjednik KSPP-a.

Novinarima su se obratili gdin Admil Mulalić, Predsjednik DNZ BiH - Krajiške stranke i nosioc liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona, gdin Ibrahim Kajtezović Predsjednik KSPP-a i gdin Enver Bajrektarević Generalni sekretar KSPP-a i kandidat na listi DNZ BiH-Krajiške stranke za Skupštinu Unsko-sanskog kantona.


 

 

U svom obraćanju su ukazali da je dosadašnja vlast koju na kantonu čine SDA, DF-Željko Komšić, Laburistička stranka i SBB, USK-a d

ovela na rub propasti i da je USK-a trenutno po svim pokazateljima najlošije rangiran u odnosu na druge kantone u Federaciji. Pozicija se ponaša kao opozicija, misleći da građani ne vide da su upravo oni krivi za Trenutno stanje USK-a. Također je i ukazano na zloupotrebu položaja i kršenje Zakona od strane općinske vlasti u Velikoj Kladuši, koja koristi javni novac iz budžeta za finansiranje predizbornih i stranačkih aktivnosti, kao i zloupotreba položaja državnih službenika koji ucjenjuju i vrše pritisak na građane da se glasa za Laburističku stranku.

Istakli su da će se zalagati da  kanton dobije vlast koja će slušati potrebe građana i biti na usluzi građanima, te da će se boriti protiv dodatnog zavlačenja ruku u džepove građana, kao što to sadašnja vlast radi. Na kraju predstavnici DNZ BiH - Krajiške stranke i KSPP-a pozvali su građane u BiH i Dijaspori da podrže liste DNZ BiH-Krajiške stranke za Kantonalni i Federalni nivo, a da se za Državni nivo podrži lista SDP-a, kao i gdin Denis Bećirević za člana Predsjedništva BiH ispred reda Bošnjaka.

PRESS SLUŽBA DNZ BiH-Krajiška stranka