Velika Kladušo, sretan ti rođendan - 23.Februar!

23.02.2017.

Velika Kladušo, sretan ti rođendan - 23.Februar!

Povodom 23. Februara, Dana općine Velika Kladuša, Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša izdaje slijedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša, svim građankama i građanima Velike Kladuše u domovini i dijaspori čestita 23. Februar, Dan općine, s iskrenom željom da sljedeće rođendane općine, Kladuščanke i Kladuščani dočekuju u boljem ambijentu i raspoloženju, da im život u općini bude sadržajniji i dostojniji modernog čovjeka.

Velika Kladuša se danas nalazi u dubokoj krizi i prolazi teške trenutke u svim segmentima života. Krizu i teško stanje u kojem se Velika Kladuša danas nalazi, pored općeg kriznog ambijenta, nažalost, proizvodi i politički ambijent u kojem se u drugi plan potiskuju kvalitetni i stručni ljudi koji u ovom teškom vremenu mogu pomoći svojoj općini, a ustoličuju 'podobni' i 'poslušni' koji su sramota za Veliku Kladušu i njene građane.

Žalosno je što se i za ovaj rođendan općine Velika Kladuša, nemamo čime ponositi i nemamo razloge zračiti optimizmom koji je tradicionalno krasio Veliku Kladušu i njene ponosne i vrijedne građane. Ovo nije ona Velika Kladuša koju hoćemo i koju možemo da imamo.

Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša će se nastaviti dalje zalagati da Velika Kladuša u narednom periodu postane poželjno mjesto življenja, privlačna za investitore i mlade generacije i ponosna na svoju otvorenost i poduzetnost njenih ljudi.

            Velika Kladuša i njeni građani zaslužuju bolje i ljepše stanje nego što ga danas imaju i zaslužuju vlast koja će ozbiljnije i odgovornije obavljati poslove i udovoljavati interesima građana i zajednice.

 

 

                                                                                                            Predsjednik OO DNZ BiH

                                                                                           Velika Kladuša

                                                                                                               Kenan Keserović