Saopćenje za javnost

04.10.2017.

Saopćenje za javnost

Povodom 05. oktobra, Svjetskog dana učitelja, Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša izdaje slijedeće:

Saopćenje za javnost

Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša podsjeća na Svjetski dan učitelja, koji  se obilježava svake godine 5. oktobra. Na ovaj dan se odaje počast ovom važnom, ako ne i najvažnijem pozivu u našem društvu.Današnji dan je prilika da se na poseban način ukaže na ulogu svih učitelja u našoj zajednici, te da im se izrazi zahvalnost i poštovanje za sve što kao prosvjetni radnici čine za naraštaje djece i mladih koje odgajaju, uče i daju im sigurne temelje za budućnost.

Dragi učitelji, Vaša uloga u našem društvu od velikog je značaja, jer naša djeca u kojima je budućnost Velike Kladuše, Unsko-sanskog kantona i cijele države, od vas dobivaju potrebna znanja kako bi ih primijenili za dobrobit svih nas.

Međutim, ni na ovaj dan ne smijemo zaboraviti činjenicu, kako uslovi u kojima radite i djelujete nisu na nivou koji Vama, s pravom, pripadaju. Nažalost, posljedica je to općeg stanja u cjelokupnoj zajednici. Vaš rad nije dovoljno vrednovan, ali znamo kako, nasuprot tome, nesebično ulažete veliku ljubav i trud  u obrazovanje i odgoj svakoga učenika. Najveće priznanje za taj rad brojni su naraštaji mladih i obrazovanih ljudi koji izlaze iz vaših učionica i postaju odgovorni nosioci  budućeg razvoja  našeg društva.

OO DNZ BiH Velika Kladuša i njeni predstavnici u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti stoje na raspolaganju za sve inicijative i aktivnosti u cilju poboljšanja statusa prosvjetnih radnika i vraćanja dostojanstva ovoj,  za  BiH životno značajnoj profesiji.

Cijeneći Vaš dosadašnji angažman i postignute rezultate, još jednom upućujemo najiskrenije čestitke u povodu vašeg Dana, te iskazujemo spremnost Općinskog ogranka DNZ BiH Velika Kladuša da zajedno sa Vama nastavimo raditi na osiguranju bolje pozicije obrazovanja, ali i položaja prosvjetnih radnika kako u Velikoj Kladuši tako i u našem društvu.

 

 

Predsjednik OO DNZ BiH

Velika Kladuša

 Kenan Keserović