Saopćenje za javnost

06.07.2017.

Saopćenje za javnost

Povodom teške situacije i ukupne problematike Krajiških malinara, Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša izdaje sljedeće,

Saopćenje za javnost

OO DNZ BiH Velika Kladuša izražava svoju razočaranost i zabrinutost zbog dosadašnjeg ignorantskog odnosa lokalne vlasti prema proizvođačima maline na području općine Velike Kladuše i šire.

OO DNZ BiH Velika Kladuša osuđuje oglušivanje nosioca izvršne i zakonodavne vlasti u Velikoj Kladuši na prijedlog opozicionih stranka za sazivanje Tematske sjednice Općinskog vijeća na temu: Problematika kooperanata i uzgajivača jagodičastog voća.

Sramota je da se do sada nije našlo za shodno da se prime predstavnici malinara ciljem kreiranja neophodnih mjera s ostalim akterima u lancu proizvodnje radi poboljšanja položaja malinara. Danas malinari uništavaju plodove, prosipaju ih na ulicu, spaljuju cijele plantaže malina, a lokalna vlast šuti! Pitamo se da je nebriga o poljoprivrednim proizvođačima dio predizbornih obećanja ili će građani naše Općine i ovakve stvari da oproste i prešute?!

Pozivamo lokalnu vlast i Općinskog načelnika da se počnu baviti problemima građana i rješavati iste, umjesto što rješavaju svoje financijske probleme preko leđa građana ove Općine. Tražimo poštivanje Statuta i Poslovnika o radu Općinskog vijeća i hitno sazivanje tematske sjednice kako su to u skladu s predviđenim procedurama  tražili vijećnici u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

 

                                                                                    Predsjednik OO DNZ BiH

                                                                                                     Velika Kladuša

                                                                                                    Kenan Keserović