SAOPĆENJE ZA JAVNOST povodom Dana sjećanja na poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane

10.12.2017.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST povodom Dana sjećanja na poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane

Povodom 10.12.2017. godine, Međunarodnog dana ljudskih prava i Dana sjećanja na poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane OO DNZ BiH Velika Kladuša, izdaje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra, već sedmu godinu zaredom posjetom mezarja 'Dubrave' odajemo počast svim stradalim pripadnicima Narodne odbrane.

Dan sjećanja na poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane obilježavamo, ne da bi se slikali na mezarju, prikupljali političke poene kako nam to 'neki' koji nemaju sluha, suosjećanja pridodaju, nego da bismo upravo poslali sliku cijelom svijetu da se još uvijek vodi borba za prava porodica stradalih pripadnika Narodne odbrane.

Želimo poslati poruku svim nivoima vlasti u BiH na kršenje ljudskih prava, te napomenuti da kao i u mnogim drugim oblastima nažalost još uvijek ne postoji iskrena želja da se poboljša položaj i ispoštuju diskriminirane porodice. Poštovanje ljudskih prava je osnov našeg programa. Nikad nismo i nećemo kao pojedine političke opcije 'trgovati ljudskim pravima' radi političkih poena, bez straha i od samog početka pokazali smo svoju spremnost za borbu za prava porodica stradalih pripadnika Narodne odbrane, iako nažalost i dalje su im prava uskraćena.

Upravo ovakvi događaji nas podsjećaju da teška prošlost i stradale žrtve ne smiju otići u zaborav. Danas odajemo počast svim žrtvama, poginulim i nestalim pripadnicima Narodne odbrane, ali i svim stradalim žrtvama u BiH i podsjećamo da nikada ne smijemo dozvoliti da se ponove.

                                                                                                                                                                                                                       Predsjednik OO DNZ BIH 

                            Velika Kladuša 

 Kenan Keserović