Demokratska Narodna Zajednica-Krajiška stranka ovjerena za Opće izbore 2018.godina

01.06.2018.

Demokratska Narodna Zajednica-Krajiška stranka ovjerena za Opće izbore 2018.godina

Demokratska Narodna Zajednica BiH - Krajiška stranka povodom odluke Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine izdaje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 31.05.2018.g. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BIH), 31.05.2018. godine održala je sjednicu na kojoj su vršili ovjeru političkih subjekata  za predstojeće Opće izbore koji će se održati 07.10.2018. godine. Nakon održane sjednice CIK-a, Demokratska Narodna Zajednica – Krajiška stranka ispunila je sve uvjete i ovjerena je od strane Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za prijavu na Opće izbore 2018. godine.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim  našim članovima, simpatizerima, prijateljima, njih više od 4000 koji su svojim potpisom pomogli da se proces ovjere završi i tim činom budemo ovjereni za Opće izbore. Također veliko hvala i onima koji su nudili pomoć i potpise, a do kojih nismo uspjeli doći,  vaša  podrška nama je razlog više za prijavu.

Demokratska Narodna Zajednica – Krajiška stranka, oštro osuđuje  zloupotrebe koje su pojedini politički subjekti radili  koristeći institucije da bi uspjeli skupiti potpise. Apsolutno je neprihvatljivo da su se Matični uredi, Mjesne zajednice i Udruženja zloupotrebljavala u svrhu prikupljanja potpisa.

Smatramo i nadamo se da će organi koji se bave zaštitom zakona, izvršiti uvid u navode te reagirati u skladu sa Zakonom.

Na kraju još jednom veliko hvala svima  koji podržavaju naš rad!

Klikom na link možete pogledati Odluku CIK BiH: http://www.dnzbih.ba/files/Odluka%20CIK%20BiH-%20DNZ%20BiH!.pdf 

Press služba DNZ BIH