Budžet Općine Velika Kladuša u  svrhu promocije i izborne kampanje JEDNE političke stranke

10.06.2018.

Budžet Općine Velika Kladuša u svrhu promocije i izborne kampanje JEDNE političke stranke

Demokratska Narodna Zajednica BiH - Krajiška stranka izdaje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Sastanak građevinskih odbora za izgradnju i modernizaciju infrastrukture Općine Velika Kladuša sa „predstavnicima“ Općine Velika Kladuša održan je 09.06.2018. (subota). Ništa neobično osim činjenice da je sastanak održan u uredu Laburističke stranke te da 'predstavnici' Općine Velika Kladuša nisu uposlenici Organa uprave nego dužnosnici Laburističke stranke. Predstavnici građevinskih odbora kao građani Velike Kladuše bili su primorani ako žele ostvariti infrastrukturne projekte u mjestima iz kojih dolaze, prisustvovati sastanku zakazanom u Laburističkoj stranci. Očita manipulacija građanima Velike Kladuše, jeftino prikupljanje političkih poena.

Da pojasnimo, Budžet Velike Kladuše je Budžet svih građana bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, on ne pripada jednoj političkoj opciji (što je ovdje slučaj), te građani velikokladuške općine imaju pravo na javni uvid o potrošnju 'svog novca'. Sastanci ovakvog tipa trebaju se održavati na javnim mjestima u skladu s javnim pozivima (mjesnim zajednicama, Općinskoj vijećnici, na terenu gdje se planira izvođenje radova), a ne u prostorijama političkih stranaka.

Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka podržava i zalaže se za kontinuitet izgradnje infrastrukture naše Općine, koji je prekinut 2012.godine dolaskom na vlast tadašnjeg Kluba 16, a sadašnje Laburističke stranke, te oštro osuđujemo zloupotrebu budžetskih sredstava u promociju političke stranke, te manipulaciju i iskorištavanje građana. Infrastruktura u smislu proširivanja vodovodne mreže, asfaltiranja lokalnih puteva i  izgradnju druge javne infrastrukture imat će podršku Demokratske narodne zajednice BiH - Krajiške stranke, ali ne na način i u svrhe izborne kampanje i manipulaciju i iskorištavanje građana Velike Kladuše kako je na održanom sastanku prikazano. Pozivamo građane Velike Kladuše da se suprotstave manipulaciji i prikupljanju jeftinih političkih poena na ovakve i slične načine.

PRESS SLUŽBA DNZ BiH-KRAJIŠKA STRANKA